© 2019 by BAAR

ARCHITEKT  BRATISLAVA

WILH

 

Návrh a následná rekonštrukcia pôvodného 2-izbového podkrovného bytu v staršom bytovom dome z 50. rokov /obytný súbor "500 bytov"/ v Bratislave - Nivy premenila existujúci priestor na otvorený, zhora presvetlený priestor, so vzajomnými priehľadmi do sviežeho a preslneného bývania pre mladý pár s budúcim prírastkom. Návrhom vznikla nová strešná terasa s výhľadom do okolitej mestskej "krajiny", chill-out zóna v podkrovnom priestore pre návštevy resp. budúcnosti ako detský kútik, a to všetko na bielom pozadí pôvodných krovových konštrukcií avšak s farebnými akcentujúcimi prvkami, kt. odlišujú dané miestnosti a ich primárnu funkciu. Byt dopĺňajú translucentné priečky, ktoré dodávajú priestoru štektlivú siluetnú hru a na druhej strane podsvietené lamely vložené do zachovaných krovových trámov zase zdôrazňujú historickú konštrukciu krovu a jeho pôvodnú patinu.

Location:

Bratislava

Ružinov

Type:

interior

Date:

03 / 2015 _ study

05 / 2015 _ project

12 / 2015 _ realization

Authors:

D. Šubín, Z. Krnáčová