SIM

 

Riešený pozemok je situovaný v katastrálnom území Devínska Nová Ves, v JZ extraviláne zvanom Skaláre, v záhradkárskej osade s možnosťou doplnkového využitia pre rekreáciu a krátkodobé bývanie. V danej zástavbe hmotovo prevládajú najmä rekreačné domy a záhradné chaty. Rekonštruovaný objekt, aj jeho tvar sa snaží reagovať na pôdorysnú stopu pôvodnej murovanej chaty, umiestnenej v hornej východnej časti parcely.  Chata má takmer štvorcový pôdorys, kt. sa smerom na západ rozširuje do nepravidelného lichobežníkového tvaru využívaného ako prekrytá loggia. Rekreačná chata má čiastočne plochú strechu s vegetačným povrchom /priehľady zo Sandbergu tak ostanú nenarušené/ a čiastočne pultovú v smere a sklone exist. terénu s vykusnutím pre hornú terasu. Objekt tak získava na atraktívnom dynamickom vzhľade s potrebnými plošnými potrebami definovanými klientom a s výhľadmi do okolitej krajiny /alúvium rieky Morava, hrad Devín a Sandberg/ cez veľké presklené plochy.  Chata má štandardnú dispozičnú schému /prízemie – denná časť: obývacia a hosťovská izba, kuchyňa – jedáleň, zázemie; poschodie – izby, kúpelňa/. Chata má neutrálnu farebnú kombináciu /fasáda, strecha - biela; terasy -  drevo; okenné rámy - antracit/.

Location:

Bratislava

Devínska Nová Ves

Type:

family house

reconstruction

Date:

04 / 2016 _ study

06 / 2016 _ project

04 / 2017 _ realization

Authors:

D. Šubín, N. Končeková,

V. Holeščáková

© 2019 by BAAR

ARCHITEKT  BRATISLAVA